Sreda 19.06.2013.
16:35
Beta

Dačić i Papuljas: Večno prijateljstvo sa Grčkom

On je na Poslovnom forumu Srbija-Grčka kazao da postoji mogućnost da Srbija i Gračka zajedno turistički nastupaju na trećim tržištima. Dačić je ocenio da se ekonomska saradnja dve zemlje iz godine u godinu sve više razvija, da je obim trgovine u konstantnom porastu, ali da postoji veliki potencijal za širenje robne razmene.

Ivica Dačić i Karolos Papuljas

"Uprkos ekonomskoj krizi brojne grčke kompanije u Srbiji nastavljaju da posluju sa uspehom i Grčka je jedan od najvećih investitora u Srbiji", kazao je on.

Predsednik Grčke Karolos Papuljas izjavio je da u Srbiji posluje 200 grčkih firmi u važnim sektorima, kao što su finansijski, trelekomunikacije, građevina i trgovina, naglašavajući da je u tim firmama zaposleno 25.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, Grčka je na trećem mestu stranih investitora u Srbiji i ukupno je uložila 2,5 milijarde evra. Dodao je da je spoljno trgovinska razmena dve zemlje u 2012. godini bila 319 miliona evra, ali da postoje velike mogućnosti da se razmena još poveća.

Dačić je naglasio da je Srbija zainteresovana i za ostvarivanje projekta Helenik plana koji je odložen do 2020. godine. On je ocenio da su Srbija i Grčka prijatelji, ali i poslovni partneri.

"Nama je interes da vekovno prijateljstvo pretvorimo u što bolje ekonomske, kulturne i sportske veze i pokrijemo i druge oblasti društvenog života", kazao je premijer Srbije, naglasivši da je prijateljstvo Srbije i Grčke stalno i trajno.

2024 © - Vesti online