Sreda 19.06.2013.
09:48
mozzartsport.com

Majstorica odlučuje o NBA šampionu - Majami slavio posle produžetka

 Tim Dankan (San Antonio) i Rej Alen (Majami Hit) na šestoj utakmici finala
 

Kakva drama u Majamiju! Rej Alen je trojkom za produžetak preokrenuo sve u korist domaćina i postao heroj trijumfa, iako je Lebron Džejms utakmicu završio sa tripl - dabl učinkom.

Tokom većeg dela utakmice je vodio San Antonio, a u trećem periodu igre je imao i dvocifrenu prednost. Ipak, Majami je u poslednjoj četvrtini uhvatio poslednji voz i vratio meč u egal. Kada je Đinobili pogodio sa linije penala za 89:94 činilo se da Majamiju nema spasa. Ipak, Džejms je nastavio da forsira šut za tri poena i iz "popravnog" posle loše defanzive Sparsa pogodio za 92:94 na 20 sekundi do kraja. Lenard je u sledećem napadu pogodio samo jedno bacanje i Majami je bio u igri! Na pomenuti način je Alen izborio produžetke. 

 Šut Reja Alena za produžetak

Tada je San Antonio ponovo imao prednost i opet ju je prokockao. Vodio je sve do polovine produžetka kada je šampion prešao u vođstvo od 101:100, a poslednju nadu Sparsa je upropastio Đinobili koji se zaleteo u prodor i izgubio loptu, mada je možda bio i fauliran.

Najefikasniji u Majamiju je bio Lebron Džejms sa 32 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Mario Čalmers je upisao 20 poena, dok je Dvejn Vejd dao 14 uz po četiri skoka i asistencije. Kris Boš je upisao dabl - dabl sa 10 poena i 11 skokova, dok je Alen utakmicu završio sa devet poena.

U timu San Antonija je veteran Tim Dankan dominirao pod koševima i na kraju sakupio 30 poena i 17 skokova. Mladi Kavaj Lenard je dao 22 poena uz 11 uhvaćenih lopti, a Toni Parker je dao 19 poena uz osam dodavanja.

Odlučujuća, sedma utakmica igra se u noći između četvrtka i petka u Majamiju u 3 časa. 

2024 © - Vesti online