Utorak 18.06.2013.
20:30
M. Stojiljković - Vesti

Oni će i dalje vladati: Mladi Španci prvaci Evrope!

Apsolutna dominacija: Kapiten Tijago Alkantara i mladi Španci sa trofejom
 

Ništa novo. Prvaci Evrope (i sveta) u fudbalu su - Španci. Bili su to već u seniorskoj i u omladinskoj konkurenciji, a od danas su i u takmičenju mladih reprezentaciji Starog kontinenta. Tačnije, odbranili su titulu.

U finalu takmičenja U21 u Izraelu, mladi fudbaleri Španije pobedili su vršnjake iz Italije rezultatom 4:2.


Bio je to svojevrstan "rimejk" seniorskog finala, pošto su se za trofej na EURO 2012 borile iste reprezentacije i takođe je pobedila Španija. U Kijevu je bilo čak 4:0 za "crvenu furiju" dok je u Jerusalimu mladi tim sa Pirinejskog poluostrva slavio sa pomenutih 4:2.

Blistao je kapiten mlade reprezentacije Španije i fudbaler Barselone, Tijago Alkantara. Momak rođen u Italiji, čiji je otac Brazilac Mazinjo, nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva (1994. u Americi), postigao je čak tri gola!

Tijago je ostvario het-trik u prvom poluvremenu (u 6, 31. i 38. minutu iz penala), dok je četvrti pogodak u 66. minutu iz jedanaesterca delo 21-godišnjeg Iska, sjajnog veziste Malage oko koga se ovih dana "tuku" Real Madrid, Mančester Siti, Čelzi i ostali bogati klubovi.

Pored Tijaga Alkantare i Iska, Španci su predstavili i Alvara Moratu, Kokea, Martina Montoju, Telja, Rodriga, golmana De Heu, Ilaramendija, Bartru, Muniaina, plejadu mladih igrača koji dokazuju da će "crvena furija" i čuvena "tika-taka" igra, vladati evropskim fudbalom i u budućnosti.

Mladi Italijani su bili odlični sve do finala, gde ipak nisu mogli da pariraju "furiji". Golove za "azurine" postigli su Ćiro Imobile u 10. i napadač Liverpula, Fabio Borini, u 80. minutu.

Grupa A
Izrael - Norveška 2:2
Engleska - Italija 0:1
Engleska - Norveška 1:3
Italija - Izrael 4:0
Izrael - Engleska 1:0
Norveška - Italija 1:1

Tabela: Italija 7 bodova, Norveška 5, Izrael 4, Engleska 0.

 

Grupa B
Španija - Rusija 1:0
Holandija - Nemačka 3:2
Holandija - Rusija 5:1
Nemačka - Španija 0:1
Španija - Holandija 3:0
Rusija - Nemačka 1:2

Tabela: Španija 9 bodova, Holandija 6, Nemačka 3, Rusija 0.

 

Polufinale
Španija - Norveška 3:0
Italija - Holandija 1:0

 

Finale
Španija - Italija 4:2

2024 © - Vesti online