Utorak 18.06.2013.
17:32
Srna

Papuljas: Srbi, mnogo ste hrabri

Nebojša Stefanović (levo) i Karolos Papuljas u Beogradu
 

Papuljas je odnose Atine i Beograda ocenio kao odlične, a prisustvo grčkih investitora kao impresivno, imajući u vidu činjenicu da je dve i po milijarde evra, kolika je vrednost dosadašnjih ulaganja, značajna suma za zemlju kakva je Grčka.


Kada je reč o bilateralnim odnosima, posebno u kulturi, grčki predsednik je ocenio da postoje velike perspektive za dalji razvoj, saopšteno je iz Skupštine Srbije.


"Budite uvereni da će Grčka pružiti svestranu pomoć u razumevanju i primeni evropskih standarda. Drugim rečima, bićemo uvek sa vama, kao što smo i do sada bili uvek uz vas", rekao je Papuljas.


On se zahvalio sprskim turistima, ocenišvi da oni pokazuju svoju lojalnost posećujući Grčku.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović zahvalio je za podršku Grčke i dodao da je Beogradu pomoć Atine potrebna u dostizanju standarda Evropske unije, ali i u rešavanju regionalnih pitanja.


Stefanović je iskazao zahvalnost zbog principijelnog stava Grčke da ne prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova, istakavši da je to jedno od najznačajnijih strateških pitanja za Srbiju. On je rekao da će Srbija i dalje obaveštavati Grčku o budućim planovima i konkretnim koracima koje će u tom smislu preduzimati.

2024 © - Vesti online