Utorak 18.06.2013.
16:59
Beta

Mržnja u Novom Sadu: Smrt dođošima!

Vandalski akt i govor mržnje u Novom Sadu
 


SPO je u saopštenju za javnost najoštrije osudio grafite mržnje i ocenio da je reč o "prljavoj kampanji" koja najviše govori o autorima spornih grafita.


"Iskreno se nadamo da ovo nije delo naših političkih protivnika, nego pojedinaca, koji na taj način kvare sliku Novog Sada. Onaj ko se usuđuje da deli ljude po bilo kom osnovu pokazuje netoleranciju i mržnju, a to su osnovne odlike fašizma. Apelujemo na policiju da ispita slučaj i da u što kraćem roku pronađe odgovorne za ovaj vandalski čin", navodi se u saopštenju.


Pokret Dinara-Drina-Dunav osnovao je Tomislav Bokan, koji je direktor Javnog preduzeća Urbanizam u Novom Sadu. Bokan je u Skupštinu grada kao odbornik ušao ispred Romske demokratske stranke.


Pokret Dinara-Drina-Dunav najoštrije je osudio "vandalski akt i govor mržnje" iskazan dan posle održavanja manifestacije "Zavičajni dan Ledinci 2013" i zatražio od nadležnih da hitno poronađu počinioce i da ih adekvatno kazne.


"U noći između 17. i 18. juna, ove godine, nepoznati vandali, zadojeni fašističkim idejama, od kojih je naš narod nebrojano puta stradao, ispisali su grafite mržnje ispred kancelarija Narodnog pokreta", dodaje se u saopštejnu pokreta.


Pokret je ocenio da bi adekvatnim kažnjavanjem počnilaca država jasno pokazala da ne toleriše pozivanje na nasilje i podelu građana po verskoj, nacionalnoj, ali i zavičajnoj pripadnosti, već da su za nju svi jednaki, s istim pravima i mogućnostima.

2024 © - Vesti online