Utorak 18.06.2013.
14:55
Beta

U Pirotu deci dali pogrešan test iz srpskog

Uhvatili se za glavu kada su videli da rešenja ne odgovaraju zadacima koje su podelili deci
 

Direktor škole "Sveti sava" Ljubiša Đorić rekao je da se školski razglas nije dobro čuo, te su razumeli da je izvučena kombinacija dva.

"Ne mogu da verujem da su gotovo svi članovi Komisije u prenosu koji je išao preko školskog razglasa, razumeli da đaci treba da rade test broj dva. To su čule kolege, ne samo ja. Ne možemo da verujemo. Bili smo šokirani kada se testiranje završilo i kada smo u kancelariji videli rešenja testa broj jedan", rekao je Đorić i dodao da on snosi punu odgovornost za grešku.

"Izvinjavam se i roditeljima i đacima... Deca neće snositi nikakve posledice. Mislim da to nije tako veliki problem jer su zadaci ujednačeni u obe kombinacije. Čekamo ključ rešenja zadataka za kombinaciju dva, tako da neće biti problema da se i test broj dva boduje", rekao je Đorić, dodavši da je o grešci odmah obavestio Ministarstvo prosvete.

Ministarstvo je danas za sutra, za sredu, odložilo današnje polaganje testova iz matematike jer su unapred otkrivena rešenje, o čemu su dokazi predati policiji.

2024 © - Vesti online