Utorak 18.06.2013.
13:25 >> 16:22h
BETA

Blažič po dolasku u Crvenu zvezdu: Druge ponude me nisu zanimale

 Jaka Blažič jedva čeka da zaigra pred punim tribinama u "Pioniru"
 

"Kada smo završili sezonu odmah sam dobio informaciju da  je Crvena zvezda zainteresovana. Od tada su počeli pregovori i sve je bilo usmereno u tom pravcu. Iskreno, druge ponude me nisu mnogo ni zanimale. Crvena zvezda je bila najkonkretnija i mislim da je ovo najbolja opcija za mene u ovom trenutku", rekao je Blažić za klupski sajt.

On je potpisao trogodišnji ugovor sa beogradskim klubom.

"Volim da igram brzo, zato sam i došao u Crvenu zvezdu. Znam kakav je stil trenera Dejana Radonjića. Mislim da u odbrani imam mnogo prostora da napredujem i zaista ću dati sve od sebe da budem najbolji", rekao je Blažič. 

Na košarku zbog Džordana

Blažić je košarku zavoleo zbog Majkla Džordana.

"Košarka nije bila moja prva ljubav. Počeo sam prvo da treniram hokej, već sa šest, sedam godina, a onda sam uz Majkla Džordana zavoleo košarku i počeo sa treninzima od desete godine", prisetio se Blažić.

Profesionalnu karijeru je započeo u Triglavu sa 17 godina, a poslednje dve sezone je igrao za Olimpiju, sa kojom je osvojio dva nacionalna kupa Slovenije.

"Prva godina u Olimpiji je bila turbulentna. Trebalo mi je vremena da se naviknem na tako kvalitetno takmičenje kao što su Jadranska liga i Evroliga. Prošle sezone sam dobio priliku da se nametnem i mislim da sam ukazanu ssansu iskoristio. Ovo sada će biti novi korak za mene i mislim da je Crvena zvezda idealna sredina", rekao je Blažič. 

Ovog leta ga očekuje američka letnja liga, u kojoj će nositi dres Milvokija.

"Nisam draftovan, a ovo će mi biti idealna prilika da iskusim kako se igra u Americi, da se odmerim u odnosu na igrače koji su na pragu NBA i proverim da li postoji mogućnost da posle Crvene zvezde napravim još jedan korak napred. Ipak, pre svega toga želim da se dokažem u Beogradu i da osvajam trofeje sa Crvenom zvezdom. Jedva čekam da zaigram kao domaćin u specifičnom ambijentu dvorane Pionir", rekao je Blažić.

2024 © - Vesti online