Utorak 18.06.2013.
06:02
Beta

Hrvati štite interese srpskih proizvođača

Foto: Ilustracija

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Srbije Dragovan Milićević rekao je da će u Agrokorovim prodavnicama u Srbiji, pošto preuzme slovenački Merkator, biti manje robe domaćih dobavljača. Agrokor u saopštenju navodi da je "činjenica da se Idea već sedam godina bavi trgovinom u Srbiji i lako se može proveriti učešće roba iz drugih zemalja i Hrvatske u Idei".

"Više smo nego sigurni da odsada, kao ni dosada, niko neće bolje štititi interese proizvođača iz Srbije od Idee, što i ovim putem želimo ponovo naglasiti", piše u saopštenju kompanije Agrokor.

Agrokor je 14. juna potpisao ugovor o kupovini 53,12 odsto akcija Merkatora. U Srbiji je u sastavu Agrokora maloprodajni lanac Idea, a u vlasništvu Merkatora su trgovine Roda. Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Srbije Dragovan Milićević rekao je agenciji Beta da će spajanjem trgovina u vlasništvu Agrokora i Merkatora u Srbiji, biti zatvorena vrata domaćim proizvođačima.

"Veliki deo prozvoda dolaziće iz matičnih zemalja, što je normalno, jer oni nisu tu da razviju srpsku privredu nego svoju", rekao je Milićević.

2024 © - Vesti online