Utorak 18.06.2013.
05:29
Beta

Predsednik Grčke u Beogradu: Nadajte se datumu

Tomislav Nikolić i Karolos Papuljas
 


Posle svečanog dočeka pre podne ispred Palate Srbije, uslediće sastanak Papuljasa i Nikolića, a potom i sastanak delegacija Srbije i Grčke. Papuljas je uoči posete u intervjuu Politici rekao da Grčka smatra da "Srbija ima pravo da očekuje početak pristupnih pregovora krajem juna" pošto to, kako je rekao, nalažu "istorijski sporazum sa Kosovom od 19. aprila, ali i pohvalni napori srpske vlade za usklađivanje sa pravnim tekovinama EU".

Posle razgovora predsednika Grčke i Srbije održaće se ceremonija na kojoj će dva predsednika razmeniti odlikovanja. Nikolić će uručiti Papuljasu Orden Republike Srbije, dok će Papuljas uručiti svom srpskom kolegi Orden Velikog Krsta Reda Spasitelja.

U nastavku Papuljasove posete, koja traje do 19. juna, grčki predsednik će se sastati s predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem, a predviđeni su i susreti sa šefom diplomatije Ivanom Mrkićem, premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

Papuljas će prisustvovati Grčko-srpskom poslovnom forumu koji će se održati u hotelu Hajat. Posle toga će se sastati s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, najavila je grčka ambasada.

Papuljasa će tokom posete pratiti zamenik ministra obrazovanja, vera, kulture i sporta Kostas Kavaras, pomoćnik ministra spoljnih poslova Dimitris Kurkulas i generalni sekretar za međunarodnu ekonomsku saradnju i razvojnu saradnju Ministarstva spoljnih poslova Panajotis Mihalos.

2024 © - Vesti online