Ponedeljak 17.06.2013.
13:54
crvenazvezdafk.com

Sa Pinto razočaran: Ne možemo da pravimo čuda ako nemamo uslove

 Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto na prozivci
 

Na početku priprema se našlo 28 igrača.

- Neke stvari nisu definisane i zbog toga sam malo razočaran. Pre odlaska na odmor sam ostavio plan koji nije realizovan - rekao je Sa Pinto. 

On je dodao da se nada da će uprava kluba u narednim nedeljama učiniti sve da plan sprovede u potpunosti.

- Imamo još tri nedelje da popravimo situaciju. Crvena zvezda je veliki klub, sa bogatom tradicijom, istorijom i velikim brojem navijača. Ne možemo praviti čuda ako nemamo uslova i mislim da je ono što smo u jednom delu prolećnog dela sezone uradili zaista bilo čudo. Da bismo uradili nešto više potrebni su bolji uslovi. Videćemo šta će se dešavati u narednom periodu. Dogovaraću se o daljim koracima sa direktorom Zoranom Stajadinovićem. Teško je kada je finansijska sitaucija ovakva kakva jeste. Ne možemo da dovedemo igrače koji su nam potrebni jer svi su čuli za naše probleme i ne odlučuju se tako lako da dođu u Zvezdu - rekao je Sa Pinto i dodao da bez obzira na sve ekipa mora da nastavi da se bori i da bude strpljiva.

Prvo novo ime je napadač Đorđe Rakić, koji će pojačati konkurenciju u napadu.

- Prvo pojačanje je Rakić, a ime drugog će biti objavljeno uskoro. Ne poznajem ih, ali se nadam da će nam pomoći da ostvarimo ambicije. 

Sa Pinto nije promenio stav o statusu napadača Ognjena Mudrinskog.

- On je sjajan napadač i momak, ali za njegovu dobru formu je potrebno da stalno igra, da bude u startnih 11, a to nije uvek moguće. Razgovarao sam sa njim i mislim da ćemo na pozitivan način rešiti sve.

Portugalski stručnjak na klupi crveno-belih ima jasnu sliku na kojim pozicijama su mu potrebna pojačanja.

- Teška je ekonomska situacija i nije lako zadržati fudbalere iz aktuelnog tima za koje smatram da su nam potrebni u narednoj sezoni. Imam dovoljno strpljenja. U naredne dve nedelje moramo da znamo sa kojim timom raspolažemo - konstatovao je Sa Pinto i dodao da je želeo da defanzivac Uroš Spajić ostane u klubu, ali je prodat francuskom Tuluzu.

2024 © - Vesti online