Ponedeljak 17.06.2013.
12:34
Beta

Putin: Lažu da sam ukrao prsten

Vladimir Putin i sporni prsten

Ruski predsednik je reagovao na izjavu Krafta prošle sedmice da mu je Putin uzeo prsten kada mu ga je pokazao prilikom susreta u Sankt Peterburgu 2005. godine.

"Skinuo sam prsten i pokazao ga Putinu. On ga je stavio na prst i rekao: 'Mogao bih da ubijem nekoga ovim prstenom'. Pružio sam mu ruku da mi vrati prsten, ali ga je on stavio u džep, a trojica čoveka iz KGB-a su ga okružili i oni su samo otišli", rekao je Kraft, kako je preneo list Njujork post.

Kraft je pre osam godina rekao da je prsten, osvojen na Superboulu i koji je vredan oko 25.000 dolara, poklonio Putinu. On je posle tog događaja kazao da je "emotivno vezan za prsten" i da je želeo da mu bude vraćen, ali da je Bela kuća intervenisala i ocenila da bi bilo u interesu američko-ruskih odnosa da kaže da je
to bio poklon.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je bio prisutan kada je Kraft pokazao prsten Putinu i da bi priča o "nekakvom pritisku" na Krafta trebalo da bude tema "razgovora s psihoanalitičarem".

"Predsednik je spreman da mu pošalje drugi prsten kao poklon, koji može da kupi svojim novcem", kazao je Peskov.

Stejsi Džejms, portparol Kraft grupe u okviru koje je klub Nju Ingland Patriots, izjavio je u nedelju da tekst Njujork posta ne treba shvatiti previše ozbiljno i da je to "duhovita anegdota koju Robert prepričava radi smeha".

"Njemu je drago da je njegov prsten u Kremlju i, kao što je rekao 2005., i dalje ima veliko poštovanje prema Rusiji i vođstvu predsednika Putina. Posebno Putinu pripisuje zasluge za modernizaciju ruske ekonomije", kazao je Džejms.

Superboul šampionski prsten izložen je u biblioteci Kremlja zajedno s ostalim poklonima koje je dobio ruski lider. Kraft ima još dva prstena koje je njegov tim osvojio na Superboulu, finalu šampionata amaeričkog fudbala.

2024 © - Vesti online