Ponedeljak 17.06.2013.
10:35
metro-portal.hr

Zašto često zevamo?

Kod beba je malo drugačije...ali slatka je fotografija kao ilustracija
 

I nered u kući takođe utiče na preopterećenost mozga i nemogućnost koncentracije, što vas čini umornim. Lako proverljivo - očistite samo jedan neuredan ćošak i videćete kako će vam enegija porasti, dovoljno da počistite i ostatak i napunite baterije do kraja.

Nedostatak svežeg vazduha (kiseonika) takođe provocira zevanje. Izluftirajte prostoriju u kojoj boravite!

Jedna od glavnih stvari su naravno lekovi koji se koriste u ogromnim količinama, pa tako tri četvrtine Amerikanaca starijih od 60 godina dnevno pije barem dva leka, a 37 odsto pet ili više. To umara jetru, a onda je umorno i telo.

Previše novih i zabavnih ukusa flaširane vode tera vas da gotovo i ne pijete običnu vodu, a vitamin B i taurin, koje reklamiraju kao super sastojke, zapravo imaju obrnut učinak i umaraju vas, jer telu treba više vremena i energije za preradu vitamina B koji dolazi u izdvojenom obliku.

O kompjuterima i njihovom uticaju na nivoe energije napisano je već dovoljno, pa jednostavno smanjite količinu vremena koje provodite buljeći u ekran, natrpajte tanjir povrćem i vežbajte umereno, a ne kao da vam je to zadnji trening u životu.

Obratite pažnju na gore navedene dnevne rutine i shvatićete koliko ste umorni zbog nedostatka sna, a koliko zbog njih.

2024 © - Vesti online