Ponedeljak 17.06.2013.
00:40
mvp.rs

Endesa liga: Real i Barsa u "majstorici" odlučuju o tituli!

Junak pobede: Ante Tomić
 

U četvrtoj utakmici finala plej ofa najbolje španske lige, Barselona je, pred svojom publikom, pobedila Real Madrid. Rezultat je bio 73:62 za popularnu Blaugranu, a ukupan skor je 2-2 u pobedama.

Dosta nekvalitetna košarkaška utakmica u glavnom gradu Katalonije, sa jakim odbranama i dosta taktiziranja, ali i lošim sudijskim odlukama, prelomljena je u poslednjim minutima, iako je Barselona vodila od samog početka. Posebno su koncentrisani košarkaši Barselone bili u finišu prve, druge i poslednje četvrtine, a prevagu u napadu im je doneo i dobar ofanzivni skok.

Barselona je imala 13 uhvaćenih lopti u napadu, a Real svega šest. Sve tri pomenute deonice igre košarkaši u plavo-ljubičastim dresovima završili su serijama. Najbolji u tim trenucima je bio Ante Tomić, koji je već nakon prvih deset minuta imao 14 poena. Treba napomenuti da je suđenje i na ovom meču finala obilovalo greškama, a najteža je čini se bila ona u finišu utakmice, pri rezultatu 65:61 za domaće, kada su sudije čistu loptu za Madriđane dodelile Barseloni.

Rudi Fernandez je tada posle toga bio izuzetno ljut i zaradio je tehničku koja je odlučila pobednika. Pehove je na meču doživela i Barselona, jer se u toku utakmice povredio Huan Karlos Navaro, koji se potom nije vraćao u igru. On je odigrao 17 minuta večeras.

Najefikasniji kod domaćina bio je već pomenuti Tomić sa 18 poena i 11 skokova, a zapažen je bio i Marselinjo Uertas sa 11 poena i šest asistencija, dok je Erazem Lorbek uz 11 koševa imao tri skoka. Kod Reala jedini dvocifren je bio Felipe Rejes sa 10 poena i šest skokova, dok je Serhio Ljulj postigao devet pogodaka i imao asistenciju. Rudi Fernandez je meč završio sa osam poena i dva uspešna dodavanja.

Peti, odlučujući meč finalne serije igra se u sredu, 19. juna u Madridu.
 

2024 © - Vesti online