Nedelja 16.06.2013.
23:21
mozzartsport.com

Pirlova majstorija na 100. utakmicu za Italiju!

Remek delo velikog majstora: Pirlo postiže prvi gol za Italiju
 

Brazilci su preslišali Japan, a Italijani uz malo više muka uzeli meru Meksikancima. U drugom meču A grupe Kupa konfederacija Azuri su savladali selekciju iz Centralne Amerike 2:1 (1:1) i tako na najlepši način ulepšali jubilej Andrei Pirlu, koji je večeras odigrao 100. utakmicu u dresu reprezentacije.


A, legendarni vezista se sam postarao da pamti duel na Marakani, pošto je fenomenalnim pogotkom u 27. minutu doneo prednost ekipi Ćezara Prandelija. As Juventusa ne mari za godine, njemu su golovi iz slobodnjaka postali zaštitni znak, a to je na najbolji način demonstrirao prebacivši živi zid, a čak je i golman Korona povukao ruke prilikom parade, valjda ni on nije želeo da sprečava ovu lepoticu od gola.

Meksikanci su se dobro nosili sa četvorostrukim prvakom sveta, nije bilo straha u nogama Đovanija dos Santosa, pa je napadač Majorke naterao na grešku Andreu Barzaljila, koji ga je potom oborio s leđa u šesnaestercu, odgovornost prilikom izvođenja penala preuzeo je Ćićarito Ernandez i u 34. minutu bez problema nadmudrio Bufona.

Po nekoliko opasnih napada, ali bez spretnosti u završnici obeležili su igru oba tima do kraja susreta. Za nijansu su Italijani bili opasniji i to su naplatili 12 minuta pre kraja, kad je Mario Baloteli pokazao da je mnogo opasniji kad radi ono za šta je plaćen, umesto što često pravi gafove.

Trenutak odluke: Mario Baloteli postiže pobedonosni gol
2024 © - Vesti online