Nedelja 16.06.2013.
21:49
BETA

Vranješ: Želim da Srbija igra moderan rukomet!

Nije zadovoljan igrom: Ljubomir Vranješ, selektor Srbije
 

"Kada sam došao na mesto selektora, pred nama su bile dve utakmice u
kvalifikacijama koje smo morali da pobedimo. Pre svega, ona u Rusiji koja je bila izuzetno teška, jer smo bili umorni, kao i ova danas protiv mlade selekcije Bosne (i Hercegovine) pred domaćom publikom. Još smo 'zeleni' i nisam 100 odsto zadovoljan igrom, treba još da učimo", rekao je Vranješ novinarima u Nišu.

Rukometaši Srbije pobedili su večeras u Nišu selekciju BIH sa 30:23 (13:12) u šestom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i na taj način potvrdili plasman na šampionat Starog kontinenta u Danskoj.

Selekcija Srbije kvalifikacije je završila na prvom mestu u grupi, a plasman na Evropsko prvenstvo rukometaši su obezbili još u prošlom kolu pobedom nad Rusijom.

Vranješ je kazao da njegovi igrači danas nisu dobro igrali u prvom poluvremenu.

"U prvom polvremenu nismo igrali toliko dobro, ali smo u drugom to ispravili. Imali smo nekoliko kontri, a to je ono što ja hoću. Hoću da igramo moderan, evropski rukomet, sa brzim centrom i kontranapadom. Zadovoljan sam plasmanom na Evropsko prvenstvo, ali nisam zadovoljan u poptunosti igrom", rekao je selektor.

Vranješ je međutim siguran da Srbija može da pobedi bilo koga.

"Evropsko prvenstvo nas očekuje tek za pola godine u Danskoj i budite sigurni da ćemo pokušati da napravimo ovu igru koju ja želim do tog prvenstva. Znajte da sam siguran da ova ekipa može da pobedi koga hoće, samo ako je na pravi način motivišete i ako su svi igrači zdravi", rekao je Vranješ.

Vranješ je rekao i da su ga igrači prihvatili na najbolji mogući način:

"Oni su veliki kolektiv, i svih 17 igrača koji su tu, pažljivo su me slušali - i oni iskusni i oni neiskusni, a to je jako bitan faktor za ekipu", rekao je Vranješ.

Na pitanje novinara da oceni atmosferu u hali Čair, on je kazao:
"Osećam se fenomenalno, nemam šta da zamerim navijačima. Šta više, naježio sam se", rekao je Vranješ.

2024 © - Vesti online