Četvrtak 25.02.2010.
09:59
foxnews.com

Kit ubio ženu trenera

Programi sa kitovima ubicama u akvaparkovima uvek su posećeni
 

Kit ubica čije je ime Tilikum i koji pripada vrsti orka, navodno je i ranije bio agresivan, ali je ovog puta situacija potpuno izmakla kontroli. Predstavnici akvaparka pokušali su da čitav slučaj predstave kao nesreću, navodeći da se nesrećna žena-trener okliznula i sama pala u bazen, ali svedoci iz publike ističu da to nema ni izbliza veze sa istinom.

Ljudi koji su snimili video materijal koji možete da pogledate, tvrde da je kit u jednom trenutku naglo otišao od Brančove, zatim se vratio velikom brzinom do nje, iskočio iz vode i zgrabio je čeljustima dok je publici objašnjavala pojedinosti programa.


Kit je, prema rečima svedoka, vrlo snažno protresao telo i ispustio ga u bazen. Osoblje morskog parka brzo je priskočilo u pomoć žrtvi, ali pokušaji oživljavanja bili su bezuspešni. Za to su vreme gledaoci su brzo evakuisani sa tribina.

Orke, ili kitovi ubice, to ime su dobili zato što se, između ostalog, hrane delfinima. Do sada nije zabeležen nijedan slučaj da su orke koje žive u divljini napale čoveka, a situacije sa tragičnim ishodom između ove dve vrste zabeležene su samo u akvaparkovima...

2024 © - Vesti online