Četvrtak 25.02.2010.
08:26
Srna

U Tuzli prodavali zaraženu ovčetinu

Meso u prodavnici promenilo i boju i miris
 

Serhatlić je rekao da je reč o kurbanskom mesu koje je kao donaciju iz Australije primio tuzlanski "Merhamet", a uskladištio ga u hladnjače firme "Sinbra". Posle otkrića da je pokvareno, meso je pre mesec dana otpisano, ali ga je Sanitarna inspekcija pronašla u prodaji, pišu "Nezavisne novine".

Vlasnik "Sinbre" Halil Sinanović potvrdio je da je zaraženo meso otpisano, ali negira navode iz Službe za inspekcijske poslove Tuzla da je ono pronađeno i u njegovom supermarketu.

"Nije to moje meso, to je 'Merhametovo' meso. Bilo je u hladnjači, jer 'Merhamet' svake godine skladišti meso kod nas, a nije tačno da je nađeno u našoj trgovini", izjavio je Sinanović.

Meso nije stiglo na trpeze 

Serhatlić ističe da ovčije meso u kojem je otkrivena bakterija enterokokus fekalis i druge bakterije nije stiglo na trpeze kupaca, jer se pronađena količina poklapa sa onom koja je evidentirana.

Zaraženo meso je u hladnjači "Sinbre", prema podacima iz Službe za inspekcijske poslove Tuzla, zamrznuto 11. decembra prošle godine.

"Kurbansko meso je bilo ispravno kada smo ga uskladištili. Onda smo otkrili da se hladnjača otopila, meso odledilo, pa ponovo zaledilo. To meso se, ne našom krivicom, pokvarilo. Promenilo je boju i miris", izjavio je Adil Pezerović, predsednik tuzlanskog "Merhameta".

Pezerović navodi da je kurbansko meso otpisano pošto su otkrili otapanje u hladnjači, a da je uprava firme "Sinbra" obećala da će im namiriti štetu zbog uništavanja više od dve tone mesa. On nije naveo kolika je šteta, jer je reč o doniranom mesu.

2024 © - Vesti online