Ponedeljak 17.06.2013.
08:00
ljepota.ba

Kako da zaustavite rast dlačica na licu?

Foto: Ilustracija

Nana

Ispijanje čaja od nane kod žena je rezultiralo smanjenjem nivoa testosterona u njihovom telu. To je dovelo do smanjenja rasta dlaka na licu. Ako želite da smanjite rast dlačica, preporučuje se dnevno konzumiranje dve šoljice čaja od nane.

Laserski tretman

Lasersko uklanjanje dlaka je dobar način da se delotvorno zaustavi rast dlačica na licu. To ostavlja kožu lica glatkom. Iako to nije trajno rešenje, rezultati terapije laserom su dugotrajni. Laserski tretman takođe postaje sve pristupačniji.

Medicinski tretmani

Ako su dlačice na vašem licu posledica zdravstvenog stanja, onda to možete da izlečite s odgovarajućim lekom. Dlačice na licu su često nuspojava hormonalne neravnoteže, menopauze ili medicinskih stanja poput sindroma policističnih jajnika. Posavetujte se s lekarom i sledite prepisanu terapiju. To bi moglo da zaustavi rast dlačica na licu.

Vitamin B6

Vitamin B6 sprečava povećano lučenje testosterona koji uzrokuje neželjene dlačice na licu. Konzumiranjem hrane bogate vitaminom B6 kao što su banane, piletina, riba, krompir i lešnik možete smanjiti maljavost na licu.

Elektroliza

To je skup način za uklanjanje neželjenih dlačica na licu. U tom lečenju, folikula dlačica se uništava intenzivnim praskom električne energije. Ova metoda je bolna, ali efikasna.

2024 © - Vesti online