Nedelja 16.06.2013.
11:39
telegraf.rs, žurnal.rs

U danu Blaterove posete: Kosovo igralo turnir u Švajcarskoj!

Fudbal je odavno usko vezan sa politikom: Tomislav Karadžić i Sep Blater
 

Kao što je bilo i nagovešteno , mlada reprezentacija Kosova izašla je na međunarodnu scenu. Selekcija južne srpske pokrajine učestvovala je na turniru "Vale kup” u Švajcarskoj u konkurenciji Brazila, Gane i Egipta.


Takmičenje je počelo 12. juna, na dan posete predsednika FIFA Sepa Blatera Srbiji, tokom koje se sastao sa premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, a tema je bila učešće Kosova na međunarodnim takmičenjima.

Turnir se završio u subotu, Kosovo je osvojilo poslednje mesto posle poraza od Egipta 0:8. Prethodno u polufinalu, Kosovci su namučili Ganu koja ih je eliminisala tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:4.


"FIFA je pre deset meseci na kongresu u Japanu odlučila da sve mlađe selekcije Kosova, van teritorije naše pokrajine, mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale. Nezvanične, znači da se ne intoniraju himne i ne ističu državna obeležja. Odluka se odnosi i na ženske klubove", rekao je povodom toga za “Sportski žurnal” Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Prvi čovek srpskog fudbala najavio je da će proveriti da li je na turniru u Švajcarskoj u potpunosti poštovana procedura:

"Obratićemo se našoj ambasadi. Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci Svetske fudbalske federacije. U suprotnom uložićemo protest kod FIFA protiv FS Švajcarske", rekao je Karadžić.

Inače, na turniru je pobedio Brazil koji je u finalu savladao Ganu na penale 4:3, pošto je prethodno meč završen 1:1.

2024 © - Vesti online