Nedelja 16.06.2013.
00:13
mozzartsport.com

Mladi kao matori: Italija i Španija za evropsku titulu!

"Azuri" za evropsku titulu: Bruno Martens Indi i Italijan Marko Krimi u duelu
 

Odluka selektora Kora Pota da u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na U-21 Evropskom prvenstvu protiv Španije izvede rezervni sastav skupo je koštala Holanđane, koji su, verovatno uvereni da će lako protiv Italije, u polufinalu završili učešće na kontinentalni smotri, pošto je Fabio Borini pogodio za minimalac od 1:0.
Ključni trenutak meča dogodio se u 78. kinutu kada je Lorenco Insinje proigrao Fabija Borinija, a napadač Liverpula se sjajno snašao i kaznio Holanđane za propuštene šanse.


"Lale" su, naime, bili opasniji rival većim delom utakmice, ali šanse nisu koristili. Verovatno najbliži golu bili su posle svega pet minuta igre, ali je sjajan šut Adama Mahera iz slobodnjaka završio na stativi.

Čim su Holanđani na trenutak izgubili fokus po pravilu taktički utegnuti Italijani umeli su to da iskoriste, iako nisu zaslužili trijumf. Sam finiš meča protekao je u njihovom valjanju po terenu i čuvanju vremena. Kao da su učili od starijih kolega, koji su na sličan način na seniorskom Evropskom prvenstvu 2012. godine u polufinalu eliminisali Nemce (doduše, briljirao je tada Đanluiđi Bufon).


"Azuri", međutim, u finalu turnira u Poljskoj i Ukrajini nisu imali rešenja za Špance (doživeli su debakl od 4:0), a sudeći po svemu prikazanom na U-21 Evropskom prvenstvu u Izraelu teško da će i njihovi naslednici proći bolje. Španija je u drugom polufinalu golovima Iska, Rodriga i Morate lako savladala Norvešku sa 3:0.

2024 © - Vesti online