Subota 15.06.2013.
23:13
Beta

Mitrović: NUNS da mi da uputstvo šta smem da kažem

Vlasnik Pinka Željko Mitrović
 

"Moj respekt prema vašoj maloj družini iskazao sam više puta i moram da priznam da mi je posebno drago što se pozivate na profesionalne standarde i etički kodeks. Iz tog razloga zamolio bih vas da mi date dodatna pojašnjenja i uputstva šta se u Srbiji sme a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade i, na kraju,
ako hoćete, ko sme a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika (Beograda Dragana) Đilasa", navodi Mitrović.

NUNS je ranije danas kritikovao Mitrovića da na "neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune", i pozvao Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima.

Mitrović je pre toga otpužio Đilasa da ima "monopolističku poziciju u reklamnoj industriji" zbog čega su mnogi mediji postali zavisni od njega, kao i da zloupotrebljava novac i sredstva klijenata na podelu na podobne i nepodobne medije.

Mitrović je u odgovoru NUNS-u upitao da li njegova televizija sme da u ponedeljak objavi informacije o tome kako je Đilas "hapsio" rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija i pored, kako se navodi, saznanja da su nevini, što je i sam potvrdio.

"Slozićete se, nadam se, da svako udruzenje, pa i vaše, ne sme da bude strina, a ni advokat kriminalaca, tapkaroša, lopova, beskrupuloznih nakupaca, jer u ambijentu demokratizacije i slobode informisanja svaka društvena devijacija ne sme biti prikrivana", naveo je Mitrović u reagovanju na saopštenje NUNS-a.

2024 © - Vesti online