Subota 15.06.2013.
13:22
mvp.rs

NBA: Pirs i Garnet u Klipersima?

Karijeru nastavlja u Los Anđelesu?: Kevin Garnet
 

Poslednjih nekoliko dana, mnogo se spekuliše o otpuštanju Pola Pirsa, povlačenju Kevina Garneta, odlasku Doka Riversa. Boston Seltiksi se nalaze u velikoj dilemi, da li da sa oporavljenim Rondom i praktično neizmenjenim timom pokušaju još jednom da napadnu titulu, ili da jednostavno krenu ispočetka, dovođenjem mladih igrača.

Jedna od opcija jeste otkup poslednje godine Pirsovog ugovora (u poslednjoj godini Pirs bi trebao da primi oko 15.3 miliona, a ako uprava Kelta odlući da im Pirs ne treba, mogu da otkupe njegovu poslednju godinu ugovora za 5 miliona, gde bi Pirs onda postao slobodan agent). Druga opcija je trejd Pirsa u neki od zainteresovanih timova (Los Anđeles Klipersi, Bruklin Netsi, Atlanta Houksi), ali u obe opcije se javlja novi problem, a to je Kevin Garnet, koji je mnogo puta izjavio da nema nameru da igra u Bostonu, u slučaju odlaska Pola Pirsa. Još jedan problem je i mesto glavnog trenera, pošto Dok Rivers nije siguran da li će se vratiti na mesto prvog trenera ekipe.

Ipak, moguće je da je rešenje na vidiku, pošto se prema mnogobrojnim izvorima u priču uključila ekipa Klipersa, koja ima ponudu za ekipu Seltiksa. Ukratko, Rivers, Pirs i Garnet bi prešli u Kliperse, dok bi u suprotnom smeru otišli Erik Bledso, DeAndre Dzordan i još jedan igrač, verovatno Karon Batler. Veruje se da bi u tom slučaju i Vini Del Negro potpisao za Boston kao zamena za Riversa. Dolaskom Garneta, Pirsa i Riversa, Kris Pol bi potpisao novi ugovor sa Klipersima, a ekipa bi imala ozbiljan tim, koji bi imao šansu za osvajanje šampionske titule.

Na eventualni dogovor dve ekipe sigurno će morati još da se sačeka, ali ideja da tri buduća ćlana Kuće slavnih pređu u Los Anđeles Kliperse zaista izgleda zanimljivo.

2024 © - Vesti online