Subota 15.06.2013.
14:39
Beta

"Votergejt" u Beloj Palanci: Prisluškuju predsednika opštine

Ilustracija: Uređaj za prisluškivanje u kancelariji predsednika opštine
 

"Uređaj smo pronašli juče pripadnik obezbeđenja i ja, sasvim slučajno, dok smo pomerali komodu u mojoj kancelariji, ispod koje je bila sakrivena baterija. O tome samo odmah obavestili Tužilaštvo i Policijsku stanicu u Beloj Palanci", kazao je Miljković.

Prema njegovim rečima, policajci su izašli na teren i izvršili uviđaj, uzeli su uređaj za prisluškivanje i sada se rade sve analize, kako bi se utvrdilo ko je i zašto postavio tu opremu. Miljković je rekao "da su on lično i njegovi saradnici zgranuti".

"Postavlja se pitanje čiji je interes da se prisluškuje predsednik opštine kakva je mala i nerazvijjena opština Bela Palanka. Da li je to interes državnih organa, ili je to interes naših političkih protivnika", kazao je Miljković.

Miljkovih napominje i da se postavlja pitanje i da li su posle svega on i njegovi saradnici, njihove porodice, ali i sami građani -sigurni i sposobni da rade. On je dodao da će o ovome obavestiti republičkog javnog tužioca, predsednika Vlade i ministra unustrašnjih poslova Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vucića.

"Zahtevaćemo da se oni lično založe da se pronađu oni koji su ovo uradili i adekvatno kazne. Znam da ovo nije lako, pre svega nama kao rukovodiocima. Postavlja se pitanje da li ova država može da funkcioniše na normalan način, da li mi koji predstavljamio građane posle svega ovoga normalno možemo radimo i funkcionišemo", kazao je on.

Miljković je naveo da neke pretpostavke govore da je ovaj uređaj postavljen već prošle godine, a kao dokaz za to je rok trajanja baterije do januara 2013. godine.

"Zahtevaću od nadležnih organa da sašlušaju sadašnje i bivše radnike koji su bili u mogućnosti da ulaze u kabinet predsednika, angažovaćemo nadležne organe i agencije koje to rade da se prekontroliše cela zgrada Opštinske uprave i prostorije u javnim preduzećima i ustanovama", kazao je Miljković.

U Policijskoj upravi u Pirotu lažu da je policija izvrršila uviđaj i da je istraga u toku.

U Beloj Palanci vladajući većinu Skupštini opštine čini Demokratska stranka, Koalicija za Belu Palanku i Jedinstvena Srbija. Ova grupacija ima 17 od 29 mandata. DS ima 14 mandata u lokalnom parlamentu, Koalicija za Belu Palanku –dva i Jedinstvena Srbije-jedan mandat. U opoziciji su Socijalistička partija Srbije (SPS) sa devet i Srpska napredna stranka (SNS) sa tri mandata.

Opozicione SPS i SNS u belopalanačkoj Skupštini prikupljaju odnedavno potpise građana za smenu predsednika opštine Gorana Miljkovća iz DS-a i optužuju lokalnu vlast da "ništa nije uradila za godinu dana vlasti" Takođe, najavljuju protest i miting za 28. jun ove godine.

2024 © - Vesti online