Subota 15.06.2013.
00:35
mvp.rs

Endesa liga: Real na korak od titule!

Junaci Realove pobede: Felipe Rejes i Nikola Mirotić
 

Real Madrid je u trećem susretu finalne serije Endese bio bolji od Barselone. Rezultat je bio 84:72 za goste na ovom meču. Tako su igrači Pabla Lasa vratili brejk Barseloni i sada im za titulu treba još jedna pobeda.

Bio je bolji protivnik Real celim tokom utakmice, a glavnu razliku su Madrđani napravili u reketu, gde je dominirao Felipe Rejes. Prednost koju je imao Real iznosila je od četiri do šest poena razlike velikim tokom utakmice. U poslednjem periodu Barselona je počela da se budi, a svoj tim je predvodio Huan Karlos Navaro. Međutim, ključni čovek Reala u tim trenucima bio je Nikola Mirotić. Igrač crnogorskog porekla je pogađao važne šuteve, svaki put kada bi Barsa dala naznake da bi mogla da se vrati u meč, a među tim šutevima su i dve trojke Realovog krilnog centra u drugoj polovini poslednje deonice. Na kraju, nekoliko nerezonskih šuteva Barselone i sigurno izvođenje slobodnih bacanja igrača Reala je dovelo do krajnih dvanaest razlike za tim iz španske prestonice, što predstavlja i najveću razliku u korist jednog tima večeras.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi biili su već pomenuti Rejes sa 20 poena i pet skokova, dok je Mirotić zabeležio 18 poena, dva skoka i asistenciju. Dvocifren je bio i Serhio Ljulj sa 12 pogodaka, četiri skoka i pet asistencija. U Barseloni je najbolji bio Navaro, koji je postigao 20 poena, a Šarunas Jasikevičius se zaustavio na 13 pogodaka još u prvom poluvremenu. Ante Tomić je takođe imao zapažen učinak sa 10 poena, četiri skoka i dva uspešna dodavanja.

Sledeća utakmica finala je zakazana za nedelju, 16. jun. Domaćin je ponovo Barselona, a Real bi mogao da podigne pehar u glavnom gradu Katalonije, ukoliko pobedi na tom meču.

2024 © - Vesti online