Petak 14.06.2013.
16:35
Srna

Peške iz Banjaluke do Zubinog potoka!

Istrajan u ostvarivanju cilja: Mirko Majkić

"Ovo je hodočašće u slavu Boga i u podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji. Krenuo sam peške iz Banjaluke do Prnjavora, potom do Derventa, Modriče, Brčkog, Bijeljine i sinoć sam stigao u Zvornik", ispričao je Majkić novinarima.

On ističe da je putovanje naporno i da ima puno iskušenja.

"Dođu mi nekad trenuci da odustanem, ali verujući sam čovek, a molitva `i zgrade pomera` i to je baš tako. Bez obzira na sve, neću odustati, samo da Bog da zdravlja, uspeću", kaže Mirko.

Sa sobom nosi ranac sa garderobom i sredstvima za higijenu. Na putu ga je pratila i kiša, pa je dva puta pokisao do gole kože i, kako reče, patike mu se još nisu ni osušile.

Usput susreće ljude, časte ga hranom i osveženjem, dosta ih se slika sa njim, a negde mu organizuju i doček.

"Gospodnji put je čudan, pa sam tako sinoć ovde sreo prijatelje sa Fejsbuka iz Novog Sada. Prošli su pored mene, a onda su se vratili da se slikamo i da me pozdrave", priča Majkić.

Na dalji put ga je sa najlepšim željama ispratio predsednik Ravnogorskog pokreta okruga Podrinje i Birač Milan Manojlović.

"Kad sam sinoć stigao u Zvornik, braća iz Ravnogorskog pokreta obezbedili su mi smeštaj, a pobrinuli su se preko Ravnogoraca u Ljuboviji i za moj smeštaj u manastiru Svete Trojice", ističe Majkić, koji se ne odvaja od Blagoslova za put koji je dobio od Srpske pravoslavne parohije Banjalučke.

Od Ljubovije će krenuti do Bajine Bašte, a do krajnja destinacije - Zubinog Potoka planira da stigne na Vidovdan 28. juna.

"Želim da našoj braći na Kosovu i Metohiji prenesem pozdrave iz
Republike Srpske i da im kroz ovo moje putovanje pružim podršku i pozovem ih da opstanu na svojim ognjištima. Poručujem i matici Srbiji - da ih ne odbija od sebe", rekao je Majkić.

2024 © - Vesti online