Subota 15.06.2013.
08:00
Vestionline

Kad vas drmne "sindrom svlačionice"...

Kad se to desi pravac u teretanu da se kompenzuje bicepsima i tricepsima
 

Iako većina muškaraca tvrdi da u krevetu veličina nije najvažnija, mnogi priznaju da se i dalje osećaju nesigurno kada treba da se uporede sa svojim muškim prijateljima.

Tim naučnika sa Univerziteta Viktorija tvrdi da većina muškaraca između 18 i 76 godina oseća nesigurnost kada je reč o njihovoj težini, građi i veličini penisa.

"Ne brine ih veličina penisa zbog užitka njihovih partnerki, nego je često reč o takmičenju s drugim muškarcima. Mnogi se osećaju najnesigurnije tamo gde se njihova veličina može upoređivati, na primer u svlačionicama", objašnjava autorka studije, doktorka Anabel Čen Feng Ji. 

Ona kaže da su oni koji pate od "sindroma svlačionice"' zapravo zadovoljni veličinom penisa kada je reč o seksualnom zadovoljavanju partnerke. Ali želja da se takmiče sa drugim muškarcima dovodi do opsednutosti bodibildingom i kultom mišićavog tela.

"Istraživanje pokazuje da društvenim pritiscima poželjnog telesnog imidža nisu izložene samo žene, već i da muškarci često dele iste sumnje i nesigurnost", kaže doktorka Anabel.

2024 © - Vesti online