Petak 14.06.2013.
18:44
lepotaizdravlje

A zašto žene varaju?

Osveta, ego, strast, osećanje usamljenosti, različiti interesi...šta je to što "tera" žene na preljubu?
 

Osveta

On je nju prevario, pa ona hoće da mu vrati! U stvari, hoće da on oseti bol prevarene osobe.

- Muškarci nisu toliko emotivni i bol osete tek kad se njima dogodi prevara inače ne razumeju koliko su povredili svoju partnerku, kaže Bone Vel, autor knjige "Adultery: The Forgivable Sin".

Zbog uzbuđenja

Uzbuđenje koje ide uz skrivanje, ali i radoznalost da vidi da li može da se sakrije preljuba, takođe su neki od ženskih motiva za neveru. Svakako, nešto u vezi mora da ne valja, čim se ona odlučila na prevaru. Tu se ne razlikuje uopšte od muškarca, zar ne? Razlika je u činjenici da će žena, za razliku od velike većine muškaraca, skrenuti pažnju partneru da je nezadovoljna i čime to. Ukoliko je on "kulira", ona će verovatno pribeći preljubu, jer oseća da "nema izbora".

Ego

Ako se žena oseća zanemareno, vrlo verovatno će lako pasti na lepu reč neznanca. Novi "partner" je sigurno velikodušan po pitanju deljenja komplimenata, za razliku od stalnog partnera, koji to nije uradio ko zna odkad. Žena se pored novog oseća poželjno i seksi, sasvim dovoljno za prevaru mnogima!

Žele da ih uhvate

Ovde su žene iste kao muškarci - idu linijom manjeg otpora, jer nemaju hrabrost da ostave muža ili dugogodišnjeg dečka, koji ih odavno ne čine srećnim. Pošto će, kada otkrije prevaru, muškarac teško preći preko nje, oni će raskinuti ili će se razvesti. Ovu vrstu afere, stručnjaci nazivaju "izlazna afera".

Bračni seks je dosadio

Seks koji je postao više nego predvidiv, a i nema ga mnogo, može naterati ženu da uzbuđenja potraži na drugoj strani.

Usamljenost

Žena se oseća usamljeno u vezi/braku, a neki muškarac je počeo da se mota oko nje i da joj poklanja puno pažnje? Teško će odoleti...

Žele da ožive prošlost

Bivša ljubav joj se vratila u život (na bilo koji način)? Da, vrlo verovatno će pokušati da obnovi romansu s njim. Ne, ne mora da znači da pati za njim, da ga još voli. Ona samo želi da se oseti kako se osećala kada je bila s njim! Povratak u mladost čini da se ponovo oseća mladom, atraktivnom i poželjnom.

2024 © - Vesti online