Subota 15.06.2013.
08:00
24sata.hr

Prirodna sredstva za skidanje šminke

Kožu čistite i negujte namirnicama iz kuhinje
 

Mleko i jogurt - Mleko čisti i najdublje slojeve kože, a pravi je izbor za osetljive oči. Ono umiruje i čisti masnoću, a proteini koje sadrži koža lako upija što pospešuje njenu obnovu. Dovoljno je jednu kašiku mleka pomešati s nekoliko kapi bademovog ulja i sredstvo za skidanje šminke je gotovo.

Slično dejstvo ima i jogurt koji vlaži kožu i vraća joj elastičnost, pa ga možete pomešati s nekoliko kapi bademovog, kokosovog ili maslinovog ulja i njime očistiti ostatke šminke.

Ulja - Maslinovo ulje uspešno uklanja šminku, pa čak i vodootpornu maskaru. Možete vatu umočiti u ulje i očistiti lice ili maslinovo ulje pomešati s ricinusovim uljem u odnosu 1:1. Takva kombinacija odgovara svim tipovima kože, dok se čisto ricinusovo ulje preporučuje za masnu kožu.

Kao zamena za maslinovo ulje mogu poslužiti bademovo ulje i ulje od semenki grožđa koja su bogata vitaminom E i blagotvorno deluje na kožu.

Krastavci - Krastavci su bogati mineralom silicijumom koji jača vezivno tkivo u koži. Osim toga, oni podstiču prirodnu proizvodnju kolagena i usporavaju proces starenja, a u kombinaciji s mlekom uspešno skidaju šminku.

U blenderu izmešajte jedan krastavac, postupno dodajte pola šoljice mleka i nastavite da mešate. Mešavinu posle toga stavite u drugu posudu i kuvajte oko 10 minuta. Ostavite da se hladi.

Tonik za čišćenje možete napraviti na jednostavniji način tako što ćete narendati krastavac, procediti sok i dodati nekoliko kapi dečjeg ulja.

2024 © - Vesti online