Četvrtak 13.06.2013.
15:46
Beta

Javašluk u policiji: Pocepani policajci u patroli peške, načelnik kolima na fudbal

Policajac na zadatku u pocepanim pantalonama
 

Kako se navodi u saopštenju, policajci u Batočini su prinuđeni da intervencije obavljaju peške.

"Imamo jedno ispravno vozilo 'golf' koje, međutim, ne koristimo, već ga koristi isključivo Ristić. Najčešće ga upotrebljava da putuje po Srbiji jer je delegat na fudbalskim utakmicama, za šta dobija novac. Pošto na tom vozilu ne radi kilometar-sat, može da ga koristi koliko hoće, zbog čega ignoriše zahteve načelnika Policijske uprave da pošalje automobil na popravku", izjavili su Zoran Andrijević i Dejan Inić, koordinatori PSS za Batočinu.

NPS je, sa druge strane, zatražio da se što pre u MUP uvde red jer je situacija, ksko ksžu, u policiji "nikad gora. Oni su najavili da će zbog ugrožene bezbednosti policajaca i građana početi pripreme za štrajk, planiran za septembar.

Predsednik Nezavsinog policijskog sindikata koji ima 5.000 članova, a jedan je od 12 u MUP-u, Momčilo Vidojević, zatražio je i neopozivu ostavku ministra policije Ivice Dačića i "svih koje je doveo", jer "nanose neprocenjivu štetu ne samo policiji već i državi".

"Već sledeće nedelje imaćemo sastanak i početi pripreme za štrajk koji ćemo održati nakon godišnjih odmora. Tražićemo podršku policijskih sindikata i šire, a i građana jer je ugrožena i njihova bezbednost a ne samo naša", kazao je on i dodao da "MUP mora da se dovede u red" i da zavladaju 4 "D" - depolitizacija, dekriminalizacija, decentralizacija i demilitarizacija.

Vidojević je ukazao da u policiji od dolaska Dačića na mesto ministra međuljudski odnosi nisu nikad bili gori, da vlada samovolja, raste broj samoubistava, sredstva i resursi se nekontrolisano troše, disfunkcionalnost organizacionih jedinica raste jer je svaki kabinet pod ingerencijom druge partije, policajci nikada nisu bili na nižoj društvenoj lestvici, oprema im je dotrajala, a uniforma pocepana.

Predstavnik sindikata Goran Radovanović izrazio je žaljenje što niko od nadležnih ne želi da čuje njihove predloge kako da se stane na put nekontrolisanom trošenju novca i kako da se naprave uštede, reše problemi stanovanja i putnih troškova policajaca.

Na konferenciji je ukazao i na brojne afere od povezivanja ministra sa članovima narko klana, prisluškivanja, o kojima su mediji pisali a koje nikad nisu dobile epilog.

2024 © - Vesti online