Četvrtak 13.06.2013.
08:31
mozzartsport.com

Bogdanović: Nadam se da ćemo ostati na okupu!

Igrao bez greške: Bogdanović u društvu saigrača Gagića i Subotića
 

Tokom cele finalne serije plej-ofa Superlige Srbije postojao je po jedan igrač koji je manje ili više iskakao u prvi plan. U prvom meču to je bio Dragan Milosavljević, u drugom Davis Bertans. Heroj trećeg meča bio je Igor Rakočević, a četvrtog Bogdan Bogdanović, novopečeni reprezentativac Srbije. Ovaj 20-godišnji košarkaš Partizana sa nekoliko ključnih trojki i šuteva iz veoma teških pozicija doprineo je velikoj pobedi i overavanju 12. uzastopne šampionske titule.


“Iza nas je jako teška sezona. Izborili smo se da nastavimo tu tradiciju, tu istoriju. Baš kao i 2007. i 2009. kada je bilo 2:1, a onda smo uzeli titulu na gostujućem terenu. Velika pobeda za nas, veliki uspeh za nas. Nadam se da ćemo ostati na okupu i sledeće godine, to bi nam jako puno značilo. Vidite da igramo jako dobro. Možda nam je trebalo puno vremena da se uigramo, imali smo određene pritiske raznih ljudi... Čestitam ekipi“, rekao je Bogdanović tokom slavlja u svlačionici.


Supertalentovani bek crno-belih rekao je da je poraz u trećoj utakmici došao kao posledica opuštanja.


“Nešto slično se dogodilo i posle osvajanja ABA lige, kada smo se opustili, jer smo mislili da ćemo lako da ih dobijemo kod kuće, pred svojim navijačima. Oni su se tada skupili i odigrali odlično, ali mi smo danas pokazali ko je bolji, u stvari. Naš kvalitet, kontre, jaka odbrana, zadržali smo ih na ispod 30 poena tokom prvog poluvremena. Ne bih znao šta da kažem više“, završio je Bogdanović.

2024 © - Vesti online