Sreda 12.06.2013.
17:39
BETA, mondo.rs

Svetska liga: "Delfini" potopili Ruse u Čeljabinsku!

Jak otpor Rusije: Vanja Udovičić
 

Izabranicima Dejana Savića to je bila druga pobeda u okviru Grupe B Svetske lige, pošto su u prvom kolu Kinu pobedili sa 13:5.

Milan Aleksić je bio najefikasniji u selekciji Srbije sa tri postignuta gola, dok su po dva su postigli Filip Filipović i Vanja Udovičić.

Podmlađeni sastav Rusije, kako su "delfini" i očekivali, pružio je maksimum. Oni su u prvom delu igre dobro parirari Srbiji, ali su učenici Dejana Savića u drugih osam minuta stigli do prve osetnije prednosti.

Sredinom tog dela igre zahvaljujući Ćuku i Filipoviću Srbija je imala prvi put četiri gola prednosti. Propuštene su zatim dve prilike sa igračem više da bi Timakov smanjio na 6:3.

U nastavku su arbitri dosudili pet puta igrača više za domaćina i dve prilike su iskorišćene. Srbija je uz realizovani peterac Filipovića bila precizna preko Mandića i Udovičića.

U poslednjem kvartalu Srbija je imala i pet golova prednosti (11:6), ali su uporni Rusi pravom goeladom poraz učinili podnošljivim.

Srbija se u trećem kolu, u četvrtak od 10 časova, sastaje sa Brazilom.

SRBIJA - RUSIJA 14:11
Igrač više: Srbija 14 (9) Rusija 14 (4). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: B. Mitrović, Šaponjić 1, Gocić, Udovičić 2, Ćuk 1, Ubović, Nikić 1, Aleksić 3, Rađen 1, Filipović 2, Mandić 2, S. Mitrović 1, G. Pijetlović.

RUSIJA: Ivanov, Lazarev 2, Odinsov 1, Alejničev 2, Zinatulin, Ašajev 2, Timakov 2, Nagajev, Kolod 1, Šepeljev, Lisunov 1, Andrjukov, Kostrov.

Kina je u drugom meču B grupe deklasirala Brazil sa 18:3 i tako osvojila prve bodove.

U grupi A selekcija SAD je bila bolja od Japana - 13:12, dok su Mađari posle boljeg izvođenja peteraca savladali Crnu Goru (18:17).
 

2024 © - Vesti online