Sreda 12.06.2013.
14:14
Beta

Prvo joj "zujalo u ušima", danas je zadržao Dunav

Jasna Avramović

Jasna Avramović je jutros javila sudiji smederevskog Višeg suda da "nije u mogućnosti" da bude na suđenju, jer zbog visokog vodostaja zaseda Štab za vanredne situacije. Sednice Štaba održavaju se svakog dana u isto vreme.

Optužena je, preko advokata, poručila sudiji Dragoslavu Milanoviću da može da zakaže glavni pretres za 5, 10, 11. i 12. jul. Sudija je komentarisao da u tom slučaju mora da zameni porotnike koji ne mogu da dođu onda kada to može gradonačelnica, te bi glavna rasprava, zbog promene porotnika, krenula od početka. Sudija je primetio "da ni ta odlaganja neće trajati večno" i da je to "valjda" jasno i gradonačelnici.

Suđenje Jasni Avramović, Živoslavki Branković i Bogdanu Dašiću počelo je juna 2007. i održano je 12 glavnih rasprava, a jednom je zamenjeno sudsko veće, te je postupak krenuo iznova.

Sudiji Dragoslavu Milanoviću predmet je dodeljen 1. januara 2010. Po trogodišnjem izveštaju, od kako mu je dodeljen predmet do 31. decembra 2012, Milanović je radio na 849 predmeta i rešio 800. Predsednik Višeg suda, Slađana Bojković, ranije je rekla da je predmet "imao prioritet u rešavanju u odnosu na ostale predmete".

Gradonačelnica je izostanak 4. juna, sa prošle glavne rasprave, pravdala "zujanjem u ušima". Zamenik višeg tužioca Aleksandar Kuzmanović je na to predložio sudiji da se izvede veštačenje tog opravdanja, ako gradonačelnica ponovo navede isti razlog.

2024 © - Vesti online