Sreda 12.06.2013.
13:20
Beta

Crna Gora proterala sveštenika SPC

Sveštenik SPC proteran iz Crne Gore

Na odluku MUP-a, paroh Papić je, kako prenose podgorički mediji, podneo žalbu Upravnom sudu Crne Gore, koji je naložio da se rešenje o proterivanju stopira do okončanja sudskog postupka pokrenutog pred nadležnim institucijama.

"Već više od godinu traje moja borba sa MUP-om Crne Gore i na kraju su doneli odluku da me proteraju. MUP se u odluci poziva na rešenje Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) da sam opasan po bezbednost Crne Gore i da nemam šta da tražim na ovoj teritoriji", kazao je Papić.

On je rekao da njegova prava nisu ispoštovana, jer ga niko nije kontaktirao, niti uzeo izjavu u vezi s tim tvrdnjama ANB-a.

- U međuvremenu sam uzeo ličnu kartu za strance i na osnovu nje dobio stalni boravak u Herceg Novom. Međutim, dve nedelje kasnije, bez mog saslušanja, u MUP-u su prepisali prethodno rešenje, oduzeli mi ličnu kartu za strance i naredili da napustim Crnu Goru, u koju, prema rešenju MUP-a, ne mogu ući u narednih šest meseci, naveo je Papić.

Kako je dodao, očekuje od nadležnih državnih organa da mu saopšte šta je učinio pa je, prema oceni ANB-a, postao pretnja za bezbednost Crne Gore. MUP Crne Gore nedavno, po četvrti put, doneo rešenje kojim se podgoričkom protojereju Veliboru Džomiću odbija zahtev za privremeni boravak u Crnoj Gori, takođe se pozivajući na mišljenje ANB-a, kojim je sveštenik SPC okvalifikovan da, navodno, ugrožava nacionalnu bezbednost države.

2024 © - Vesti online