Sreda 12.06.2013.
08:35
mozzartsport.com

Šok u Madridu: Barselona pobedila Reala i izjednačila na 1:1!

Hrabri i precizni u završnici: Košarkaši Barselone
 

Nakon izuzetno uzbudljive prve utakmice finala plej-ofa u Španiji, koju je Real dobio i poveo sa 1:0 u seriji, španski velikani nastavili su u istom ritmu. Barsa je u drugom okršaju u Madridu slavila posle velike drame 72:71 (11:10, 15:26, 20:19, 26:16), napravila brejk i poravnala na 1:1 u pobedama.


Serija se sada seli u Kataloniju, gde će biti odigrana naredna dva duela.
Kako je počelo činilo se da će Madriđani uspeti da dođu to toliko željenih 2:0, čime bi stekli ogromnu prednost, ali Barsa je, iako tokom većeg dela utakmice u debelom zaostatku, uspela u finišu da dođe do preokreta i slavi.


Najveću razliku domaćin je imao u trećoj četvrtini, kada je vodio sa 50:39. Malo ko je u tim trenucima namirisao da Barsa može da se vrati u igru, pa iako joj je to i pošlo za rukom, izgledalo je da posle trojke Mirotića na minut pre kraja, kada je na semaforu stajalo 71:67, gost više nema snage za preokret.


Ipak, tada je počela prava drama. Valas je ubacio trojku u narednom napadu uz faul i smanjio na 71:70, ali dodatno bacanje nije pogodio. Onda je Ljuj uspeo da izgubi loptu i praktično pokloni trijumf velikom rivalu. Oleson je potom zaustavljen faulom u prodoru, pogodio je oba slobodna bacanja i Barsa je povela na sedam sekundi pre kraja.


U poslednjem napadu Real je imao dve šanse. Prvo je šutirao Serhio Rodrigez (promašaj), a potom je priliku imao i Kerol, ali je njegov pokušaj bio izblokiran. Tada je velika radost Katalonaca mogla da počne.


Kod pobednika nezaustavljiv je bio Huan Karlos Navaro sa 19 koševa, dok je Oleson ubacio 14. U poraženom timu istakkli su se Rejes sa 13 poena, Fernandez sa 11, odnosno Mirotić koji je ubacio poen manje.

2024 © - Vesti online