Utorak 11.06.2013.
18:18
Srna

Monika Beluči stiže u Trebinje

Kreće snimanje filma "Na mliječnom putu": Emir Kusturica i Monika Beluči
 

On nije želeo da otkrije tačnu lokaciju, zbog, kako je rekao, moguće "opsade", ali je naveo da je Monika jedino tražila da tokom i posle snimanja ne bude u lošem smeštaju od ostalih članova filmske ekipe.

Kusturica je podsetio da će snimanje početi 14.juna i da će prva dva dana biti sniman u okolini Mećavnika na Mokroj Gori, a posle toga na Klobuku u blizini Trebinja.

Pročitajte još:

* Monika nabacila salce kod Kusturice

Monika Beluči doputovaće u Trebinje krajem jula ili početkom avgusta i imaće glavnu žensku ulogu, a veću ulogu imaće i srpska glumica Sloboda Mićalović.

"Mićalovićeva ima divnu ulogu - glumi ženu zaljubljenu u mene", rekao je Kusturica i pojasnio da je ona u filmu sestra ratnog plaćenika. Glavnu mušku ulogu igra sam Kusturica.

On je podsetio da je u toku izbor prvih statista za scene koje će biti snimane u junu, dok će tokom jula biti poseban izbor za veće uloge.

"Tematski film je podeljen u tri dela - priču o zmiji, zatim priču o ljubavi i priču o monaštvu. Film će govoriti o svevremenskoj temi - temi dobrote, odnosno o tome da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće zemljinu osu", rekao je Kusturica novinarima u Trebinju.

"Što se finansiranju filma tiče, reč je o meksičkoj produkciji i nijedna marka nije utrošena iz budžeta Republike Srpske ili Srbije", rekao je Kusturica i naveo da će premijera filma biti u Kanu, u maju iduće godine.

Film će biti sniman od 14. juna, uz manje pauze, do kraja oktobra. Kusturica je najavio da će tokom snimanja u Trebinju biti promovisan i njegov novi roman "Sto jada".

2024 © - Vesti online