Sreda 24.02.2010.
14:52
Tanjug

"Virdžin blu" kupuje od "Boinga" 50 aviona tipa 737

 "Virdžin blu" će dodatno popuniti floltu novim "boinzima 737"
 

Novi avioni trebalo bi da povećaju kapacitete na domaćim linijama, saopštila je kompanija sa sedištem u Brizbejnu, ne navodeći detalje dogovora sa "Boingom," prenela je agencija Blumberg.

Prevoznik "Viržin blu", sa oko 4.000 zaposlenih, ostvario je neto prihod od 62,5 miliona australijskih dolara (56 miliona dolara) za šest meseci do kraja decembra, posle gubitka od 101,4 miliona australijskih dolara u istom periodu prethodne godine.

Veći "Virdžinov" australijski rival "Kvantas ervejz" takođe je poručio nove avione, budući da je izbegao najgori period globalne recesije koji se odrazio na potražnju za avio-letovima u Australiji.

"Virdžin blu" je uspeo da poveća profit i prodaju na domaćim linijama u prvoj polovini godine, pošto je smanjivanjem kapaciteta nadoknađen pad broja putnika od 1,1 odsto.

Poručeni avioni "boing 737" biće opremljeni najnovijom tehnologijom, koja obezbeđuje veću energetsku efikasnost i racionalnije održavanje flote kompanije koja se nalazi u vlasništvu "Virdžin grupe."

2024 © - Vesti online