Utorak 11.06.2013.
11:23
RTS

"Izbori ne zavise od PUPS-a"

"Dajem podršku Aleksandru Vučiću koji, pretpostavljam, vidi rekonstrukciju kao izvođenje odgovornosti do kraja"
 

"Dajem podršku prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, koji pretpostavljam na taj način vidi rekonstrukciju vlade - ne da bi se neko oslobodio jednog, drugog, trećeg, četvrtog ministra, već izvođenje odgovornosti do kraja", rekao je Milan Krkobabić.

Na pitanje da li su ipak potrebne i neke kadrovske promene u vladi, funkcioner PUPS-a je odgovorio da "kada se izvede odgovornost do kraja i utvrdi da li je neko svoje zadatke odradio ili nije, onda mogu da sledi i kadrovske promene".

Na pitanje kako ocenjuje rad ministra rada Jovana Krkobabića, predsednika PUPS-a, u situaciji kada raste broj građana koji su socijalni slučajevi, Milan Krkobabić kaže da to ministarstvo ne stvara socijalne slučajeve, već da oni nastaju kada se gase radna mesta, a da je Ministarstvo tu da "gasi požar".

"Ovo ministarstvo gasi požar i ima zadatak da te ljude zbrine, i opšta ocena svih je da Jovan Krkobabić to radi sjajno", rekao je zamenik predsednika PUPS.

Da li će biti vanrednih izbora?

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, on je naglasio da je ekonomija "oblast koja ne štima", kao i da je iluzorno očekivati da neko "za pola sata" reši probleme, budući da to zahteva učešće svih aktera, i sindikata, i menadžera, i političkih aktera. On navodi da je koncept penzijsko-invalidskog osiguranja 20-og veka, koji je podrazumevao da na jednog penzionera treba da rade četiri zaposlena, u Srbiji nemoguć i nikada više neće biti moguć.

"Ako imamo 1,7 miliona penzionera puta četiri, pa mi nemamo toliko stanovništva pod uslovom i da nam tek novorođeno dete radi - taj koncept je iza nas", rekao je Krkobabić, navodeći da pitanje penzija nije ekonomsko i da to znaju penzioneri i u Srbiji, ali i u Grčkoj, Španiji, Portugalu. Zato što ekonomski ne može da bude isplaćeno, ističe, ne možete ostaviti ljude bez egzistencije.

Krkobabić je ponovio da su "penzije zaštićene" i upitao "ko je to ko sme da ostavi 1,7 miliona ljudi da ne prime jednu, dve ili tri penzije".

Podsećajući da se MMF pre nekoliko dana Grcima izvinio za loš recept za izlazak iz krize u vidu štednje, Krkobabić je upitao "hoćemo li mi da sačekamo da se kroz tri ili četiri godine neko nama izvini i kaže Srbi, pogrešili smo u konceptu".

2024 © - Vesti online