Ponedeljak 10.06.2013.
21:48
mozzartsport.com

Partizan: Novi ugovori za Sašu Ilića i Ninkovića!

Ne može Partizan bez svog kapitena: Saša Ilić
 

Još nema novajlija, ali biće potpisa. I to već sutra. Prema svim informacijama, Saša Ilić ostaće u Partizanu još godinu dana, jer je to obostrana želja legendarnog kapitena i rukovodstva kluba.


Za utorak je zakazan sastanak sportskog direktora Alberta Nađa i iskusnog veziste, kome je završetkom minule sezone istekao ugovor, ali su i jedan i drugi saglasni da se saradnja produži na još 12 meseci, a kad taj period istekne vlasnik devet titula i tri kupa sa klubom iz Humske 1 verovatno će završiti karijeru.


"Želimo da Ilić ostane još godinu dana sa nama i to ne krijemo. Pričaćemo i nadam se dogovoriti, a sve ono što je Sale po završetku sezone govorio, o tome kako se dobro oseća i da može još da igra fudbal, predstavlja dobru polaznu tačku u pregovorima. Nadam se uspešnom nastavku saradnje“, izjavio je Albert Nađ, a očekuje se da Saša Ilić zvanično obnovi vernost Parnom valjku.


Direktor crno-belih želi da osigura ključne pozicije u veznom redu, pa je obelodanio da će novi ugovor ponuditi i Nikoli Ninkoviću, koga mnogo smatraju legitimnim naslednikom upravo Saše Ilića. Naime, posle uvida u dokumentaciju, Nađ je otkrio kako popularnom Džigiju obaveze prema srpskom prvaku ističu leta 2014, pa je logična želja kluba da sačuva biser srpskog fudbala.

U suprotnom, crno-beli bi došli u nelagodnu poziciju da na zimu za njegov eventualni transfer inakasiraju samo obeštećenje po pravilima FIFA (maksimum 500.000 evra), a narednog leta - ništa.


"Ninkoviću će biti ponuđen novi ugovor i tim povodom su kontaktirani njegovi menadžeri. Videćemo narednih dana šta će se dešavati po tom pitanju“, dodao je Nađ.


Pripreme Partizana za narednu sezonu počinju u sredu u Sportskom centru "Zemunelu“, a na njima će se pojaviti i doskorašnji dvojac Teleoptika: bočni vezni Nemanja Petrović i štoper, a po potrebi i zadnji vezni Saša Ivković, dok će iz omladinaca biti prekomandovan Jokić.

2024 © - Vesti online