Sreda 12.06.2013.
08:00
Vestionline

Vodič za preživljavanje u visokim štiklama

Ako znate šta i kako ne mora da bude bolno
 

Ne kupujte cipele sa štiklom putem Interneta - Nema se tu šta mnogo objašnjavati. Na Internetu ne možete isprobati obuću pa nema šanse da znate hoće li vam biti udobne ili ne. Bez isprobavanja nema kupovanja!

Pripazite da potpetica bude na dobrom mestu - Ima visokih štikli koje nisu neudobne. U čemu je njihova tajna? U dobro pozicioniranoj potpetici. Dakle, potpetica mora biti odmah ispod kosti pete. Ako se ne nalazi tačno na tom mestu, boleće vas noge. Pripazite na to prilikom kupovine.


Lovu na sunce! - Ako mislite da ćete kupiti udobne i kvalitetne štikle za malo novca, veoma se varate. Za kvalitetne štikle, koje su i udobne, potreban je kvalitetan materijal, a ne jeftina plastika i guma. Upravo zato one i koštaju, pa budite spremni na to da ćete ih pošteno i platiti.

Nega stopala - Ako želite da vam stopala ostanu zdrava (a znamo da ih visoke potpetice uništavaju), onda se brinite o njima. Mažite ih kvalitetnim kremama za noge, masirajte ih i održavajte redovno higijenu. Radeći to, lakše ćete se nositi i s visokim štiklama.

Umesto tople kupke – led! - Zaboravite potapanje stopala u toplu kupku posle napornog dana u štiklama! Bol ćete ukloniti tako što stavite noge u ledeno hladnu vodu na desetak minuta. To će zaustaviti oticanje, a smanjiće i bol. Probajte pa ćete se i sami uveriti u to.

2024 © - Vesti online