Ponedeljak 10.06.2013.
17:03
mozzartsport.com

Davids: Nejmar dugo drži loptu, nije za Barselonu!

Ceni Nejmara, ali misli da je promašio klub: Edgar Davids
 

Posle transfera u Barselonu, mnogi fudbalski stručnjaci i kritičari počeli su da predviđaju budućnost supertalentovanog Nejmara u jednom od najboljih timova sveta.


I dok jedni samouvereno tvrde da će se 21-godišnji Brazilac bez problema uklopiti u sistem Blaugrane, bivši as katalonskog kluba, Edgar Davids nalazi se na strani skeptika.


Menadžer Barneta smatra da će doći do “sudara stilova kod Nejmara i Barselone“, s obzirom da Katalonci preferiraju čuveni tiki-taka stil, dok je Brazilac u Santosu navikao da koristi svoj odličan i brz dribling kao primarno oružje.


“Biće to jako težak period navikavanja za Nejmara, jer Barselona igra pas igru visokog ritma, dok on voli da drži loptu u svom posedu“, rekao je bivši as Barse.


“Nejmar gaji potpuno drugačiji stil igre od svog novog kluba, ali, bez obzira na sve, ima ogroman potencijal da postane najbolji igrač na svetu“, dodao je 40-godišnji Holanđanin.


Međutim, sa rečima Edgara Davidsa nije se složio Đerar Pike, koji smatra da će tandem Nejmar-Mesi praviti dar-mar.


“Nejmar je igrač kojeg, kada dovedete, nikada ne biste smeli da prodate. Smatram da je Barsa uradila sjajan posao kada ga je dovela. Uz to, savršeno će se uklopiti sa Mesijem, cenim da će se odlično razumeti na terenu“, podvukao je Pike.
 

2024 © - Vesti online