Ponedeljak 10.06.2013.
16:54
dailymail.co.uk

Najmanje radimo u 14:55!?

Produktivnost je najniža u vreme između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su radnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor. Da bi ublažili nedostajaću produktivnost oni ubijaju vreme i čekaju povratak energije lutajući Fejsbukom ili zamišljajući ostatak dana.

Foto: Ilustracija

Čak i najrevnosnije zahvata neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14:55, a britansko istraživanje sprovedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina radnika skriva iza ekrana.

To vreme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima telo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali radnike koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se proveravaju profili prijatelja na Fejsbuku.

''Istražili smo vrhunce i dna tokom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovni nivo rada i ne dopustiti da otklizi u krajnost'', savetuje Majkl Dejvis iz agencije London ofisiz koja je sprovela istraživanje.

Ako je u 14:55 produktivnost na mrtvoj tački, 10:26 i 16:16 su najproduktivniji trenuci dana. U 10:26 konačno dan počinje posle čitanja i slanja elektonske pošte i posle određivanja dnevnog plana rada.

Kada u 16:16, svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mesto na vreme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta pre odlaska.

2024 © - Vesti online