Ponedeljak 10.06.2013.
00:10 >> 11:16h
mozzartsport.com

Kao nekad: Zidan, Figo, Nedved... zauvek majstori fudbala!

Legende: Nedved, Zidan, sudija Kolina...
 

Nisu se baš navijači na Santajo Bernabeu nauživali fudbala prethodne sezone. Trofeji su zaobišli Real Madrid. Zato su mnogi od njih danas punog srca napustili stadion.


Ni ovoga puta nije bilo trofeja, ali su makar gledali fudbalske velemajstore na delu. Povodom 15 godina od osvajanja Lige šampiona i onog čuvenog amsterdamskog finala u kojem je Peđa Mijatović doneo titulu prvaka Evrope posle 36 godina i zavio Juventus u crno, danas su se okupili legenda dva kluba od koji su mnogi bili protagonisti tog čuvenog finala.


Izostao je heroj Predrag Mijatović, ali su zato gledaoci mogli da se uvere da stari majstori nisu zaboravili ono po čemu ih pamte. Ali, asova nije nedostajalo. Za Real su igrali: Zidan, Figo, Roberto Karlos, Karembu, Jero, Morijentes, Redondo, a za Staru Damu: Davids, Nedved, Paulo Souza, Ferara, Peruci, Toričeli, Ravaneli, kao i naši Vladimir Jugović i Zoran Mirković.


Dvojica fudbalera su obukli dres oba kluba: Zidan i Kanavaro. Na kraju je Real slavio 2:1 golovima Figa i Ivana Pereza, dok je strelac za Juventus bio Montero.


Real Madrid: Bujo - Čendo, Jero, Sainc, Roberto Karlos - Redondo, Helguera - Figo, Zidan, Amaviska - Morijentes. Igrali su još: Ilgner, Kontreras, Rohas, Pavon, Sabido, Kanavaro, Ivan Perez, Butragenjo, Dani, Velasko, Martin Vaskez, Santiljana.


Juventus: Takoni - Toričeli, Ferara, Kanavaro, Montero, Birindeli - Salihamidžić, Paulo Souza, Davids, Nedved - Ravaneli. Igrali su još: Peruci, Tudor, Jugović, Mirković, Kanavaro, Đanikeda, Zidan, Porini, Amoruzo, Mauro, Padovano.

2024 © - Vesti online