Nedelja 09.06.2013.
08:46 >> 09:06h
telegraf.rs

Ne brani poene: Nadal do kraja godine prestiže Đokovića?

Velika borba do kraja godine: Rafael Nadal i Novak Đoković
 

Srpski teniser Novak Đoković imaće veliki izazov da u 2013. godini zadrži prvo mesto na svetu! Njegova prednost bila bi sasvim dovoljna da treću godinu zaredom završi kao prvi igrač sveta, da se nije desio sticaj okolnosti sa prošlogodišnjom povredom Rafaela Nadala!


Naime, zato što nije igrao drugi deo 2012. godine, španski teniser do kraja ove sezone ne brani nijedan poen! Tačnije, Nadal je igrao na Vimbldonu 2012., ali je ispao odmah pa brani samo 45 poena, što je smešno.

Đoković će bežati Nadalu, ukoliko ovaj odbrani titulu na Rolan Garosu, 4.935 poena što i nije neka cifra ako se zna da je ostalo još dosta turnira.

Četvrti teniser sveta do kraja godine osvoji čak 9.955 poena, jer su na programu još dva Gren slem turnira, Vimbldon i US Open, četiri mastersa - Montreal, Sinsinati, Šangaj i Pariz - turnir serije 500 u Pekingu i završni godišnji Masters kup.


Đoković sa druge strane mora da brani 6.520, jer je pobeđivao u Montrealu, Šangaju, Pekingu i na Masters kupu, na Vimbldonu je izgubio u polufinalu, a na US Openu i u Sinsinatiju u finalu.

Međutim, da li će Nadal uspeti da zadrži ovakvu formu do kraja sezone koja je najbolja u karijeri. Od povratka na teren osvojio je šest titula od mogućih osam. Ali, nema sumnje da će pokušati da osvajanjem Gren slemova prestigne Đokovića.

2024 © - Vesti online