Nedelja 09.06.2013.
00:48 >> 08:46h
mozzartsport.com

Mihajlović: U Đenovi sam se postideo što sam Srbin!

Nije verovao u Binića: Siniša Mihajlović
 

Siniša Mihajlović je ovih dana na meti svih fudbalskih navijača u Srbiji. Neuspeh u kvalifikacijama, podmlađivanje tima, pravila ponašanja koja su "oterala" iz reprezentacije neke vredne srpske fudbalere (Ljajić, Matić...), doveo je nekadašnjeg ljubimca nacije do statusa dežurnog krivcauvek isticao svoje porekle, ali je pred kamerama priznao da se jednom u životu postideo što je za krah srpskog fudbala. U emisiji "Ljudi" na TV B92 otvorio je dušu, pričao o aktuelnim stvarima, ali i temama iz prošlosti. Za početak priznao je da se jednom postideo porekla.


"Kad je bila prekinuta utakmica reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi prvi i jedini put sam se postideo šro sam Srbin“.


Pokazao je da ume i da se izdigne iz situacije, pa je u opštoj tenziji prilikom martovskog gostovanja Orlova u Zagrebu zadržao stav da igrači aplaudiraju protivničkoj himni. Čini se, bio je miran i tokom tih 90 minuta, iako bi se reaklo da je u njemu sve kuvalo...


"Ne mogu da opišem kako mi je bilo, ali nije bilo kako je izgledalo. Ne volim da gubim, ali kad gubim onda znam da se ponašam. Pravim se da mi nije teško. U suštini, kad sam najviše ljut onda sam najsmireniji. I obrnuto. A kad sam ljut onda sam smiren“.

Prelistavajući najznačajnije trenutke karijere, Mihajlović je ispričao anegdotu uoči čuvene penal serije u Bariju, kad je Crvena zvezda u finalu Kupa šampiona savladala Olimpik iz Marseja i postala šampion Evrope.


"Sećam se da sam se javio prvi, digao sam ruku i na pitanje trenera Ljupka Petrovića - ko šutira penal - odgovorio pozitivni. A onda se javio i Bina (Dragiša Binić). Kad sam ga video, rekao sam mu: "spusti ruku''. Gde on da šutira, bio sam siguran da će promašiti, a dao ga je...“
Bujicu emocija izazvala je i oproštajna utakmica u Novom Sadu, kad je na "Karađorđe“ doveo neke od najvećih imena modernog italijanskog fudbala. Za pretpotstaviti je da se tad raznežio, pustio suzu, ali Mihajlović kaže da u drugim prilikama ne ume da suzbije emocije.


„Kad čujem pesmu "Ne klepeći nanulama", koju je voleo moj pokojni ćale, ja se rasplačem. Svaki put, to je jače od mene. A na toj utakmici - ne! Bio je krcat stadion, igrači Intera, moja familija, bilo je prelepo... Mislim da nisam zaplakao, možda su mi samo malo bile suzne oči“.


Siniša u braku sa Italijankom Arijanom ima petoro dece, za koje kaže da razumeju srpski, ali ga ne govore, dok je na pitanje da li sinovi mogu da budu uspešni fudbaleri po ugledu na tatu ponudio zanimljim odgovor.


"Kad bih Miroslava i Dušana spojio u jednog - mogao bi da bude dobar fudbaler. Različiti su. Miroslav je dobar tehničar, fizički je jak, ali nema karakter. Nekako je kao devojčica. A, mlađi Dušan je poput ciganina, nije tehnički dobar, ali trči, bori se...“, rekao je uz osmeh Mihajlović.

2024 © - Vesti online