Nedelja 09.06.2013.
08:24
Beta

U Srbiji najviši vodostaj Dunava 12. juna

Vodostaj Dunava u blizini Novog Sada je u porastu
 

Babić je agenciji Beta rekao da će danas biti održana sednica Republičkog štaba za vanredne situacije posvećena odbrani od poplava na kojoj će nadležne službe izneti najnovije podatke o vodostaju Dunava.

Pročitajte još:

* Poplave nam prete, nema mesta panici

"Štabovi u jedinicama lokalne samouprave su održali svoje sednice i njihovi timovi su već na terenu", rekao je Babić i dodao da prema do sada poznatim podacima o kretanju vodostaja Dunava u Srbiji ne bi trebalo da bude ugroženih.

Babić je rekao da će sutra na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije podatke o vodostaju Dunava izneti Republička direkcija za vode i Republički hidrometeorološki zavod.

Visoki vodostaji reka zabeleženi su proteklih dana u Nemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj, a u Austriji je ogroman broj ljudi učestvovao u akciji otklananja blata, pošto je smanjen vodostaj Dunava koji je prethodno dostigao veoma visok nivo.

U Mađarskoj je evakuisano oko 2.000 stanovnika grada Gjorujfalu, severozapdnpo od Budimpešte, zbog strahovanja da nasipi neće moći da izdrže pritisak nadolazećeg Dunava.

2024 © - Vesti online