Subota 08.06.2013.
09:38
mozzartsport.com

Tuga u Zvezdi: Poklonili smo pobedu Partizanu!

Nelson i Savović su teško pronalazili rešenja za Partizanovu odbranu
 

Čekali su Zvezdini košarkaši na revanš Partizanu pred svojim navijačima, imali prednost tokom celog meča, ali su u finišu poklekli i dozvolili Partizanu da pobedi i dođe na prag odbrane titule. Tuga na licima Zvezdinih prvotimaca je bila vidljiva posle meča, ali oni poručuju da ovaj tim može da se revanšira crno-belima i da još ništa nije gotovo.


“Skoro celu utakmicu igrali smo jako, baš onako kako treba da se igra sa Partizanom. Imali smo rezultat, međutim, u poslednjem minutu napravili smo dve greške, dali su nam tu ključnu trojku i vratili se u meč. Odigrali smo nekoliko smušenih napada. Mislim da smo isključivo našim greškama dozvolili da se Partizan vrati i pobedi. Naravno, nema predaje, mi smo tim koji može da se vrati u igru i pobedi i daćemo sve od sebe da vratimo utakmicu kući. Svaki poraz nam teško pada, ali iz svakog poraza moramo da naučimo nesto novo, posle prve utakmice izvukli smo dosta pouka, u ovom meču smo vodili gotovo 39 minuta, ali smo našim greškama dozvolili Partizanu da se vrati u život i da nas pobede”, istakao je Boris Savović posle meča.


Savović kaže da ova ekipa može da uzvrati Partizanu istom merom u trećem meču.


“Mislim da svako od nas misli da možemo da pobedimo Partizan. Ostvarili smo četiri pobede nad njima ove sezone, od toga dve u gostima i mislim da imamo sve mogućnosti da ostvarimo pobedu”, rekao je krilni centar Crvene zvezde.


I njegov saigrač Vuk Radivojević je istakao da je razočaran porazom i načinom na koji je Partizan slavio.


“Posle prve utakmice pokazali smo veliku borbenost, ušli u meč mnogo s više koncentracije i igrali mnogo bolje. Partizan osim početnog vođstva nije imao prednost sve do kraja. Otvorili smo meč baš onako kako smo hteli, do poluvremena vodili sa deset razlike, ali smo pali u trećoj deonici. Nismo odigrali kao na početku utakmice, dozvolili smo Partizanu da se vrati, dali su nam dosta lakih poena i vratili se u život. Drugo poluvreme smo odigrali sa mnogo manje energije, oni nam nisu dozvolili da se rezultatski odlepimo. U poslednjoj četvrtini su pogodili nekoliko trojki, onda je usledio i onaj koš Bertansa, kada su prvi put i poveli još od starta utakmice. Ispostavilo se da je bas to bilo dovoljno za pobedu”, rekao je Radivojević posle meča.


Bek Crvene zvezde samtra da još nije sve izgubljeno i da klub sa Malog Kalemegdana može da se revanšira večitom rivalu.


“Ovo je finale, igra se na tri pobede, ko nije spreman ne mora ni da igra. Ako želimo da vratimo seriju na naš teren moramo da odigramo baš onako kako smo igrali u prvom poluvremenu”, poručio je Vuk Radivojević.

2024 © - Vesti online