Petak 07.06.2013.
23:07
BETA

Nema više nade: Srbija ne ide u Brazil 2014.

 Dušan Basta (Srbija) i Kristijan Benteke (Belgija) 
 

Fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila od Belgije u gostima rezultatom 1:2, u utakmici sedmog kola kvalifikacione Grupe A.

Strelci za Belgiju su bili Kevin De Brujne u 13. i Maruan Felaini u 60. minutu, dok je jedini pogodak za Srbiju dao Aleksandar Kolarov u 87. minutu.

Belgija – Srbija 2:1

BELGIJA: Kurtoa, Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Vitsel, Felaini (od 71. Dembele), Čadli, De Brujne, Miralas (od 64. Azar), Benteke.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Milivojević (od 69. Petrović), Fejsa, Basta, Tadić, Marković, Mitrović (Od 69. Šćepović).

STRELCI: De Brujne u 13. i Felaini u 60. za Belgiju, Kolarov u 87. minutu za Srbiju.

STADION: Kralj Boduen. GLEDALACA: oko 50.000 SUDIJA: Stefan Lanoj (Francuska).

Srbija je ostala na trećem mestu sa sedam bodova, dok je Belgija prva sa 19.

Belgijanci su poveli kada je De Brujn posle centaršuta Jana Vertongena ostao sam na desnoj ivici peterca i glavom lako savladao golmana "orlova" Vladimira Stojkovića.

Prvu veliku priliku za Srbiju je imao Lazar Marković kada je u 36. minutu posle prodora Dušana Baste i dodavanja šutirao sa osam metara, ali je Tobi Aldervereld blokirao loptu na gol liniji.

Srbija je u drugom poluvremenu bila blizu izjednačenja kada je Basta u 54. minutu primio loptu na 30 metara od gola, ali je njegov odličan udarac odbranio golman domaćina Tibo Kurtoa.

Belgija je pet minuta kasnije povela sa 2:0 pošto je Felaini posle kornera De Brujna udarcem glavom savladao Vladimira Stojkovića.

"Orlovi" su posle drugog primljenog pogotka imali još jednu dobru priliku, ali je ponovo bio dobar golman Kurtoa pošto je odbranio udarac Luke Milivojevića sa 10 metara.

Lazar Marković  je već u sledećem napadu mogao do gola, ali je ponovo bio dobar Kurtoa i odbranio "zicer".

Srbija je, ipak, došla do gola, kada je Kolarov odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara i savladao odličnog belgijskog golmana.

Srbija će u sledećem kolu dočekati Hrvatsku 6. septembra, dok će Belgija gostovati istog dana u Škotskoj.

2024 © - Vesti online