Petak 07.06.2013.
18:11
Beta

Miškoviću produžen pritvor

"Krivično vanpretresno veće je prethodno odbilo predlog branilaca okrivljenih Mila Đuraškovića i Miroslava Miškovića da im se pritvor zameni blažom merom zabrane napuštanja stana, iz razloga, jer je veće našlo da su okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva takvog karaktera da ne opravdavaju primenu blaže mere obezbeđenja prisustva okrivljenih", navodi se u saopštenju suda.

Miroslav Mišković

Dodaje se da je odbijen predlog odbrane Miroslava Miškovića za određivanje jemstva iz istih razloga, ali i zbog toga što nije opredeljen iznos jemstva, podaci o tome ko će dati to jemstvo, kao i ni podaci o ličnim i porodičnim prilikama okrivljenog, niti imovno stanje lica koje daje jemstvo, kako to nalažu odredbe Zakonika o krivičnom postupku.

U saopštenju se dodaje da je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu juče potvrdilo optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Miroslava Miškovića, Mila Đuraškovića i još devet ljudi zbog zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje. Osim protiv Miškovića i Đuraškovića, optužnica je potvrđena i protiv Marka Miškovića, Riste Ristića, Milutina Gaševića, Zorana Mihailovića, Dejana Jevtića, Zdravka Raša, Predraga Filipovića, Živojina Petrovića i Jadranke Bardić.

"Ovakvu odluku krivično veće je donelo na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, a koji potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret", navodi se.

2024 © - Vesti online