Petak 07.06.2013.
14:58 >> 15:26h
mozzartsport.com, večernji.hr

Mihajlović: Navijam da Hrvatska ode na Mundijal, tamo imam više prijatelja!

Belgija je najkvalitetnija: Siniša Mihajlović
 

Do susreta Belgije i Srbije u okviru kvalifikacija za Mundijal 2014. godine ostalo je još jako malo vremena. Meč koji bi za Orlove mogao da bude i odlučujući definitivno nosi veliku dozu pritiska na obe strane.


Jasno je k'o dan da bi Đavole pobeda održala u borbi za to prvo mesto u grupi, dok bi trijumf Srbije pulenima Siniše Mihajlovića ostavio kakvu-takvu nadu da se obezbedi eventualno mesto u baražu.


I dok se igrači spremaju za jedan od najbitnijih mečeva ove godine, selektor Srbije je novinarima u Briselu otkrio je da je “Belgija trenutno najbolja ekipa u grupi, ali da bi najviše voleo da Hrvatska obezbedi direktan plasman u Brazil“.


Potom su reagovali i novinari iz Hrvatske, koji su od našeg selektora tražili obrazloženje za takvo razmišljanje, a on je odgovorio:


“Mislim da je Belgija kvalitetnija ekipa od Hrvatske. Ali ja imam više prijatelja u reprezentaciji Hrvatske nego u Belgiji. Bilo bi mi draže da se Vatreni plasiraju u Brazil kao prvoplasirani tim u našoj grupi“, rekao je Mihajlović.


Interesantno, na isto pitanje su odgovarali i Aleksandar Kolarov i Bane Ivanović. Što se Kolarova tiče, on više preferira da Belgija ode direktno na Mundijal, jer je “Belgija kvalitetniji tim od Hrvatske“, dok je kapiten Orlova rekao da mu je potpuno svejedno ko će otići na Svetsko prvenstvo, ako to naravno ne učini Srbija.


“Bez obzira na situaciju u reprezentaciji, mi igramo za naš narod i našu zemlju. Tako se i ponašamo“, podvukao je Ivanović.

2024 © - Vesti online