Petak 07.06.2013.
15:53
Mondo

"Zarobljena" službenica: Stukli smo kobasice i alkohol

Jučerašnji protest ispred parlamenta u Sarajevu
 

Građani Sarajeva i drugih gradova protestovali su juče ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH tražeći hitno rešavanje problema zvanog Zakon o jedinstvenom matičnom broju (JMB) i sazivanje sednice Saveta za implementaciju mira (PIC) ne dozvoljavajući poslanicima bh. parlamenta da napuste zgradu dok ne postignu dogovor o zakonu. Pojedini službenici pokušali su da pobegnu kroz prozor sa zadnje strane zgrade u čemu su osujećeni, ali bilo je onih u zgradi koji se nisu mnogo brinuli zbog napete situacije i nisu ni pomišljali na "beg".

'U zgradi sam još, ali nema veze sada će koncert...'', poručila je preko svog Fejsbuk profila Irida Mahmutović Varatanović, službenica Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH.

Usledili su komentari podrške njenih prijatelja, koji su joj očigledno ulili dodatno samopouzdanje pa je službenica otkrila još detalja o atmosferi među "zarobljenima".

"Sad smo se u menzi olešili kobasicama…'', ''družimo se pravo'', ''stukli smo sve po bifeu... alkohola”, otkrila je Mahmutović Varatanović na svom profilu.

Blokada zgrade Parlamentarne Skupštine BiH u Sarajevu okončana je rano jutros kada su demonstranti uz posredovanje Visokog predstavnika EU u BiH Valentina Incka dozvolili izlazak bosanskih parlamentaraca i 350 učesnika međunarodnog bankarskog skupa.

2024 © - Vesti online